Novidades
Consells d Da Casa
04/10/2014 23:31
. Raspall de pollastre rostit amb mantega, margarina o oli, sinó també servir. A continuació, només cobrir amb paper d'alumini i poseu al forn per coure
dicas Da Casa
04/10/2014 23:28
. Não espete a carne durante a fritura, senão, ela perderá o suco natural e acabará ressecada. Para virar, use uma pinça ou espete o garfo apenas no cantinho.
Història
Les espècies són les espècies (condiments) s'utilitzen a la cuina per proporcionar diferents sabors en els aliments. Algunes espècies també eren, i segueixen sent, utilitzades en la fabricació de cosmètics, olis i medicines. Els principals són: el pebre, el gingebre, el clau d'olor, la canyella, la nou moscada, safrà, cardamom i herbes aromàtiques.
En el moment de les grans navegacions i descobriments (XV i XVI) van ser molt apreciats a Europa perquè no podien ser conreades en aquest continent a causa del clima. El sorgiment de la burgesia també va augmentar la demanda de béns de consum discrecional en el moment, com, per exemple, les espècies.
Al segle XV, els mercaders de Venècia i Gènova, ciutats italianes, tenien el monopoli d'aquestes espècies. Comprat a l'Orient, especialment a l'Índia i la Xina, i es ven amb alt percentatge de guany en el mercat europeu. Aquestes espècies van ser portats a Europa per la ruta mediterrània, dominada pels comerciants italians.
Al segle XVI, els portuguesos van descobrir una ruta alternativa per arribar a aquest, navegant per la costa africana. Va començar a comprar espècies directament a la font i va prendre el monopoli dels italians. Carabelas portugueses van arribar a Europa carregats d'espècies, que es van vendre a alta taxa de guany. Portugal va esdevenir una potència econòmica de l'època.
Condiment és el nom donat al conjunt de condiments, la funció és millorar el sabor del plat i més tard es va identificar algunes funcions terapèutiques. Exemples de mescles de condiments, canyella, coriandre, anet, all, llorer, pebre i julivert